Aside

Chicken Curry and Double Boiled Bird Nest

2 Mar

初めて料理教室でシンガポールのチキンカレーを作りました。

材料:

チキン (ももの部分)、たまねぎ (2こ)、大きい唐辛子、赤オニオン (1こ)、キャベツ、Long Beans、ナス、にんじん、じゃがいも、ココナツ。

たまねぎ、赤オニオン、と唐辛子を切ってFood Chopperで小さく切りました。

ココナツは水とまぜて、水をしぼってココナツミルクをとります。ココナツの残りは捨てます。

チキン、にんじん、じゃがいも、少しい油と炒めて、最後にナスも入れて一緒に早く炒めます。

小さく切ったたまねぎ、オニオン、唐辛子も一緒に炒めます。絞ったココナツミルクとカレのパウダーを混ぜて炒めたチキンと野菜に入れて1-2時間ぐらい煮込みます。塩としょうゆもちょっと入れました。

My cooking lesson last week; Singapore Chicken Curry and Double Boiled Bird Nest.

A wonderful pair with full of goodnesses inside them. One was spicy and heating up your taste bud, while the other one was cooling down with the natural sweetness from rock sugar.

カレーのパウダー、にんじん、大きい唐辛子、タマネギ、じゃがいも

Curry Powder, Carrot, Big Chillies, Onion (to be chopped), potatoes

使ってた野菜:Long Beans、キャベツ、ナス

Long Beans, Cabbage, Eggplant

切ったナス

Cut Eggplants

切ったタマネギ、唐辛子、Food Chopperに入れました。

The onions and Chillies to be chopped by the Food Chopper

ココナツ

Shredded coconut

ココナツミルク絞り方

Shredded coconut with water to get coconut milk

材料最初に炒めます

Chicken and veggies were stirred fried before cooked with coconut milk and curry powder

チョップした調味料と野菜と鶏肉一緒に炒めます。

 ココナツミルク入れて一緒に煮込む

All ingredients to be stewed for a while

 

チキンカレー出来上がり

The spicy chicken curry

Dessert:

 

デザート:Double Boiled Bird Nest

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