初めて料理教室でシンガポールのチキンカレーを作りました。
材料:
チキン (ももの部分)、たまねぎ (2こ)、大きい唐辛子、赤オニオン (1こ)、キャベツ、Long Beans、ナス、にんじん、じゃがいも、ココナツ。
たまねぎ、赤オニオン、と唐辛子を切ってFood Chopperで小さく切りました。
ココナツは水とまぜて、水をしぼってココナツミルクをとります。ココナツの残りは捨てます。
チキン、にんじん、じゃがいも、少しい油と炒めて、最後にナスも入れて一緒に早く炒めます。
小さく切ったたまねぎ、オニオン、唐辛子も一緒に炒めます。絞ったココナツミルクとカレのパウダーを混ぜて炒めたチキンと野菜に入れて1-2時間ぐらい煮込みます。塩としょうゆもちょっと入れました。
My cooking lesson last week; Singapore Chicken Curry and Double Boiled Bird Nest.
A wonderful pair with full of goodnesses inside them. One was spicy and heating up your taste bud, while the other one was cooling down with the natural sweetness from rock sugar.
カレーのパウダー、にんじん、大きい唐辛子、タマネギ、じゃがいも
Curry Powder, Carrot, Big Chillies, Onion (to be chopped), potatoes
使ってた野菜:Long Beans、キャベツ、ナス
Long Beans, Cabbage, Eggplant
切ったナス
Cut Eggplants
切ったタマネギ、唐辛子、Food Chopperに入れました。
The onions and Chillies to be chopped by the Food Chopper
ココナツ
Shredded coconut
ココナツミルク絞り方
Shredded coconut with water to get coconut milk
材料最初に炒めます
Chicken and veggies were stirred fried before cooked with coconut milk and curry powder
チョップした調味料と野菜と鶏肉一緒に炒めます。
ココナツミルク入れて一緒に煮込む
All ingredients to be stewed for a while
チキンカレー出来上がり
The spicy chicken curry
Dessert:
デザート:Double Boiled Bird Nest
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